MEZOTERAPIJA DERMAROLEROM

ŠTO JE MEZOTERAPIJA DERMAROLEROM?
Dermaroler je poseban instrument u obliku valjka na kojem se nalaze minijaturne igle. Valjak prelazi preko kože, uzrokujući mikrotraume. Mehanizmi regeneracije i pomlađivanja kože simultano se aktiviraju ovom metodom. Čimbenici rasta stanica oslobađaju se i stimuliraju proizvodnju kolagena zbog čega se tretman dermarolerom zove i kolagenska indukcijska terapija. Stvaranje novog kolagena i elastina je kontinuirani proces koji traje mjesecima nakon što je tretman učinjen a istovremeno se epidermalna debljina povećava za 40%. Rezultat je revitalizirana, sjajna, glatka, zategnuta koža i sužene pore.
KAKO SE OBNAVLJA KOŽA?
Čimbenici rasta stanica su male molekule proteina koje nastaju u tijelu kada je riječ o oštečenju kože pod utjecajem ultraljubičastih zraka, slobodnih radikala, oksidansa i metaboličkih procesa. Čimbenici rasta stanica igraju važnu ulogu u procesu regeneracije kože. Utječu na stvaranje vezivnog tkiva, kolagena elastina i hijaluronske kiseline.
KADA SE KORISTI DERMAROLER?
-obnavljanje kože kod starenja (kože lica i tijela)
-ublažavanje bora
-ublažavanje strija
-ožiljci od akni
-poremećaji u pigmentaciji
-proširene pore i kapilare
KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?
Za postizanje zadovoljavajućih rezultata potrebno je pet do deset tretmana ovisno o dijagnostici problema.
KAKO IZGLEDA KOŽA NAKON TRETMANA?
Nakon tretmana izgleda kao da je duže vrijeme bila izložena suncu, lagano crvenilo koje se povlači u narednih 12-24 sata.

Derma-roller

Derma-roller je valjak čija je glava ispunjena malim iglicama od 0,25 mm – 4,00 mm duljine. Uz koktele s aktivnim supstancama čini okosnicu mezoterapije – jednog od najučinkovitijih načina vraćanja vremena unatrag na licu i tijelu.

VRSTE I ULOGA DERMA-ROLLERA
Derma-rolleri se razlikuju po duljini iglica.

0,25 mm duljine prilagođeni su za kućnu upotrebu
0,5 – 1,5 mm koriste kozmetičari (sa licencom)
preko 1,5 mm zahtjeva liječničku stručnost.

Najbolji rezultati u praksi su se pokazali upotrebom derma-rollera duljine 1 mm – u rukama iskusne osobe iRollersnap678i u kombinaciji s kvalitetnim koktelima postižu se izvrsni rezultati. Zašto? Jer je funkcija derma- rollera probiti zaštitni sloj kože (stratum spinosum – koji onemogućuje prodiranje 90% nanesenih tvari na kožu da prodru u dublje slojeve). Ovakav oblik zaštite tijela dobar je kada su u pitanju negativne supstance, ali isto vrijedi i za vrijedne sastojke u kremama i ostaloj preparativnoj kozmetici, kojima je onemogućen prolazak u dublje slojeve kože, a samim time i djelovanje. Stratum spinosum se nalazi na 0,4 – 0,5 mm dubine – što znači da nam derma-roller duljine 1 mm omogućuje dovoljno duboke ubode da omogućimo prodiranje aktivinih tvari u srednji sloj kože, ali uz minimalno oštećivanje tkiva.

 

Učinci mezoterapije:

– poboljšanje tonusa kože
– poboljšanje elastičnosti i jedrine kože
– momentalno vidljivo poboljšanje stanja kože za 30%
– smanjenje dubokih i nestanak srednjih i plićih bora
– hidratizacija kože
– antioksidantni efekat
– jačanje stijenke kapilara i posljedična manja vidljivost na koži
– uklanjanje tamnih kolutova oko očiju