Blog

CELULIT
  -je potkožna naslaga masnog tkiva sa karakterističnim udubinama i čvorićima (narančina kora) stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu sa mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože. Ovo stanje osobito je karakteristično za neke dijelove tijela kao što su područje nadlaktice, trbuha, stražnjice te donjim ektstremiteta (udova).
  Celulit se uglavnom javlja nakon puberteta i to većinom kod mladih djevojaka, a rijeđe mladića. Nažalost zbog pogrešnih prehrambenih navika te nedostatka dnevne rutine konzumiranja obroka i pogriješnog izvora namirnica uz nisku fizičku aktivnost sve je učestalija pojava i u odraslih ljudi.
  HORMONI - imaju važnu ulogu u nastanku formiranja celulita. Od svih hormona pretpostavlja se da estrogen ima klučnu ulogu u nastanku celulita iako za ovakve tvrdnje nema pouzdanih kliničkih dokaza. Osim što daje čvrstoću i elasticitet koži, oni reguliraju cirkulaciju krvi i limfe u organizmu a pospješuju bujanje masnog tkiva. Upravo zbog estrogena poajmnost celulita kod pripadnika muškog spola, osim u slučajevima manjka androgenih spolnih hormona je drastično niža. No uz estrogen postoji čitav niz hormona koji pospješuju nastanak i razvoj celulita, to su katekolamnini ( adrenallin, noradrenalin i kortizol) zatim inzulin, prolaktin te tiroidni hormoni. Uzroci nastanka celulita uključuju promjene u metabolizmu, fiziologiji, pogrešnoj prehrani, promjenu u strukturi vezivnog tkiva hormonalnim utjecajima, genetskim utjecajima  
NURNBERG- MUELLEROVA LJESTVICA: je najzastupljenija i ujedno najednostavniji način klasifikacije celulita. Obavlja se vizualnim pregledom kože te promjenama na njoj uslije mehaničkog djelovanja kada klijent leži odnosno stoji uspravno. Ljestvica se sastoji od 4 vrijednosti (0, 1, 2, 3)
  VRIJEDNOST 0-  odnosi se na stanje kada celulit nije vidljiv, čak ni pod mehaničkim djelovanjema osoba stoji uspravno.
  VRIJEDNOST 1- predstavlja stanje kod kojeg celulit postaje vidljiv tek uslijed mehaničkog djelovanja na kožu.
  VRIJEDNOST 2- predstavlja stanje kada je celulit vidljiv kad osoba stoji uspravno.
  VRIJEDNOST 3- predstavlja stanje kada je celulit vidljiv dok osoba stoji uspravno i kada leži.  
Visok utjecaj stresa, preskakivanje obroka, neispavanost, iscrpljenost su stanja, koja uz genetičke predispozicije ubrzavaju nastanak celulita. Fizičkom aktivnošču te tehnikama masaža moguće je postići zadovoljavajuće rezultate.


MADEROTERAPIJA   
Maderoterapija- poseban oblik dubinske anticelulitne masaže koja se izvodi specijalno dizajniranim valjcima i rolerima što je čini prirodnom, bez alergijskih reakcija na koži. ovom anticelulitnom tehnikom stimulira se limfa, što jeprvi korak u borbi protiv celulita. prilikom pokreta koji uključuje drvene  elemente potiče se protok limfong sustava tijela, a time se tijelo oslobađa od nakupina toksina, masnoće i celulita. Stimulacijom limfekao poželjan efekt osim estetskog je kompletna detoksikacija i relaksacija cijelog organizma.  
MADEROTERAPIJA UČINKOVITO UTJEČE NA :
 
- STIMULACIJU LIMFNOG SUSTAVA
- ELIMINACIJU TOKSINA
- UBRZANJE METABOLIZMA
- RAZBIJANJE CELULITA
- SAGORIJEVANJE MASTI
- TONUS I ZATEZANJE KOŽE
- REDUKCIJA OBUJMA
 
MADEROTERAPIJOM, ZA RAZLIKU OD KLASIČNE ANTICELULITNE MASAŽE POSTIŽU SE REZULTATI MNOGO BRŽE I LAKŠE  
 

[wp_blog_designer]